Chillar


Sitter och tittar på Bruce almighty och försöker jobba på American historyn som jag är lite efter på


pinkout football game

ikväll var det football game, och vi supportade bröst cancer genom att ha rosa. Folk kom med rosa tröjor, byxor, halsdukar osv. Jag hade bara med mig en rosa tröja och den är otroligt tight, och med tanke på att vi hade lag middag innan (från tidigare erfarenheter är det non stop med mat) så kände jag att min mage skulle svullna lagom mycket efter den, så körde inte på rosa tröja. men jag målade naglarna som ni kan se! den här matchen var lätt den roligaste matchen hittils! och som grädden på moset vann vi också ganska stort.
man kunde även göra en spray tatuering som jag gjorde, jag valde ett rosa G.
 
 
jag och teryn//söta små footballs som dom slängde ut// en fin pompom som jag fick av en cheer leader// jag och lindsey
 
hade ingen skola idag heller vilket var najss. imorgon bär det av till colby för varsity volleyboll spelar substate!

Svar på kommentar


Ja jag skulle absolut rekommendera AFS. Bland annat för hur bra och snabbt dem fixade familjebytet. Dem är väldigt personliga också vilket jag tycker är skönt, alla har varsin liaison dvs. En person som jag träffar minst 1 gång i månaden och pratar med allt hur jag känner osv. Vilket är himla skönt. Hoppas du fick svar på frågan!

Amerikaniserad

Okej jag tar tillbaka att jag inte har blivit amerikaniserad. Skulle aldrig gå runt med dom här kläderna i Sverige... (Yoga pants och ryggsäck) 😂svar på frågorna

okej videoinlägg är inte min grej direkt, så det blev inget av med det. Kände mig lagom dum när jag satt och snackade med min ipad... kanske försöker någon annan gång.
 
i alla fall här är svaren:
 
Vem av dina familjemedlemmar var jobbigast att lämna?
svar: hela min familj var hur jobbig att lämna, typ det värsta jag gjort! men det känns konstigast att vara utan min syster, eftersom jag var med henne så pass mycket innan så känns det konstigt utan henne.
1.hur är maten i din skola?
svar: den är hemsk! som tur är har vi "open lunch" dvs. man behöver inte äta i skolan.
2.kan du inte ta lite bilder på området som du bor i?
svar: jo jag ska bli bättre på det.
3.hur är maten som du får hos din familj?
svar: den är bra. det är mat som jag gillar och den är inte så värst onyttig.
4.har du hittat något godis/glass osv som är riktigt gott?
svar: reese's är något som jag har fastnat för. dem är helt underbara! innan gillade jag inte alls jordnöts smör men nu älskar jag det!

5.kan du inte ta mer bilder från dagarna så man får se mer hur det ser ut?
svar: ska bli bättre på det också!
6.saknar du inte din familj och dina kompisar jätte mycket?
svar: jo, varje dag! men jag vet att jag kommer tillbaka till samma liv, umgänge och familj så känner mest bara att jag måste ta vara på tiden här.
7.vad saknar du mest med sverige förutom familj osv?
svar: lokaltrafiken helt klart. att ta sig vart man vill själv. här är jag beroende av andra som skjutsar mig.
8.om du inte hade valt USA, vilket land hade du valt då? eller hade du stannat i Sverige istället?
svar: jag hade tankar på australien, men det blev usa tillslut. och det valet ångrar jag inte ett dugg nu, men det hade varit coolt med australien också. Jag hade inte stannat i sverige under vilka omständigheter som helst nästan tror jag. kände att jag var fruktansvärt trött på samma gamla liv i sverige, så jag tror att jag skulle åkt i vilket fall.
9.bor du i ett "fattigt" eller "rikt" område?
svar: jag bor ju som sagt i en liten stad och det är däför otroligt blandat. finns folk som är ganska fattiga här och finns folk som är himlans rika. men området som jag bor i denna stad (vilket jag räknar som 20 hus typ) är ganska rikt, inte det rikaste men de flesta runt här är farmers och det är ett väldigt bra jobb här.
10.texas är ju känt som den "fetaste" staden i USA. är det många feta där du bor?
svar: texas är en stat, inte en stad. och jag bor inte i texas, haha. vet inte varför du fick för dig att jag bodde där. jag bor i kansas. och ja, det finns fler överviktiga här än vad det finns i sverige.
11.vad är det häftigaste du har upplevt under tiden du ha varit i USA?
svar: det häftigaste här tycker jag är sport och skol spiriten. t.ex. i helgen så åkte jättemånga från vår skola till colby (40 minuter bort) och hejade på volleyboll laget. samma sak är det på footballs matcherna. det är hima coolt faktiskt. och man skriker som galningar. Den populäraste killen i skolan ställde sig upp mitt i volleyboll matchen och bara "we got spirit, yes we do! how about you?" en ensam mamma från det andra laget ställde sig då up och skrek tillbaka. då ställde sig alla från skolan (minst 20) och skrek tillbaka. och då tystnade det till haha!

Vad upplever du är det konstigaste i USA?
svar: helt ärligt har jag inte upplevt något så jättekonstigt..

Vad tycker du egentligen om Ruth Björklöv? Är så skön som alla säger att hon är?
svar: haha! kul ruth!
hur mycket har du gått upp i vikt sen du åkte ?
svar: jag har faktiskt varken gått upp eller ner. jag äter mer, det gör jag. men jag tränar också betydligt mer.
1.finns det något som alla går runt och äter?
svar: en sak som jag har lagt märke till är något som heter pop tarts som alla tar med till skolan och äter. såhär ser dem ut och finns i 100 olika smaker

2.har du fått en ny bild av USA?
svar: njaa. hade ju en bild av new york och florida som en turist, men jag hade inte direkt någon bild innan jag åkte. men jag har helt klart sätt nya sidor av usa som jag inte visste fanns.
3.vad var du mest rädd och nervös för när du skulle åka?
svar: jag var faktiskt varken nervös eller rädd. min hjärna stängdes typ av under tiden jag åkte, kändes jätte konstigt och jag fattade inte riktigt vad jag gjorde egentligen.
4.finns det många olika b&j där du är? har du provat någon ny smak? vilken har varit godast i så fall?
svar: ja, jag gick förbi b&j avdelningen på walmart och såg himlans många smaker. jag har faktiskt inte ätit någon b&j under tiden jag varit här än. men det ska jag defenitivt göra, så jag återkommer med svar.
5.var det inte pinsamt och nervöst första dagen i skolan?
svar: jag hade ju paulina (utbytesstudent från tyskland), så det var inte pinsamt direkt. var dock nervös för vad folk skulle tycka om mig.
varför tränar du så mycket? :P Volleyboll gym och basket?
svar: här så är det säsånger för varje sport. nu har det alltså varit säsång för volleyboll, football, cross country och golf i några veckor. snart börjar basket och brottnings säsången. efter det är det track, softball och baseball. så jag kommer inte träna volleyball och basket samtidigt.
 
 
1. Berätta mer om din nya familj!
svar: enklare om jag gör det i ett enskilt inlägg.
2. Visa bilder på fler saker som typ det hus du bor i nu och din familj och alla dina kompisar
svar: jag ska
3. Vad saknar du mest här hemma?
svar: lokaltrafiken som sagt
4. Hur går det med engelskan?
svar: jo den flyter på. lite förvirrande med två språk och det har hänt några gånger när någon pratar med mig och jag ska svara så blir det så virrigt att jag råkar svara på svenska. och ofta när jag ska skriva till mina kompisar i sverige så börjar jag skriva på engelska och sen måste jag ändra.
5. Har du inte gått på någon fest än?
svar: nej, jag har i princip haft volleyboll varje helg.
6. Hur ska du fira Halloween?
svar: jag tror att footballs laget spelar i colby. så jag ska förmodligen dit och kolla. vet inte om jag ska fira det på något annat säät.
1. Är där snygga killar?
svar: njaa, sverige har ju definitivt fler snygga killar. men det finns några, och alla killar är mycket trevligare här också än vad dom är i sverige.
2. Vad gör man på kvällen?
svar: man gör lite vad som helst. det finns fester, man kan gå på bio eller bara chilla hos någon och titta på film.
3. Hur är din stad?
svar: small and friendly. så skulle jag förklara den kort och gått. människorna här är helt underbara.
4. Har du blivit amerikaniserad, eller är du samma Tove?
svar: nej jag tror inte jag blivit amerikaniserad.
Har folk i din "familj" vapen hemma.?
svar: jag tror att alla familjer här har åtminståne 1 vapen hemma någonstans. men jag har ingen aning om min familj har det, har inte frågat dem.
bara för någon vecka sedan sa du att du slutade tidigare i skolan pga att det var för varmt. nu hade det kommit snö, så jag undrar hur varm/ kallt det är där du bor. :)
svar: ja vädret är väldigt funky här. när jag kom hit var det 38 grader typ, nu är det lite svalare. men det skiftar helt dag från dag, en dag snöade det och dagen efter var det 23 grader sol. förra året snöade det i maj. väldigt oklart väder här helt enkelt.
 

snow in october?!

idag vaknade jag hyffsat tidigt och tog en efterlängtad dusch sedan ropade min värdmamma och sa att volleyboll "aktiviten" (eller vad man nu ska säga) var inte bara för varsity utan för hela laget, så min vpappa skjutsade mig dit. väl där gjorde vi lite lag grejer typ bara. efter det så åkte jag och grace till mcdonalds och köpte frukost (oj vad det låter tjockt och amerikanskt nu när jag läser meningen). när jag kom hem skypeade jag lite med amanda och gjord ene del av min matteläxa. sedan kom eve hem med ett nytt just dance spel, så alla vi "barn" körde de ett tag. sedan behövde grace och henri gå, så då körde jag och eve ett litet tag till.
Ikväll ska jag på en sista lagmiddag med laget.
 
Och juste idag/natt snöade det! den är dock borta nu, men det var ganska mycket snö imorse, blev så himla chockad när jag gick ut och såg snö!
 

Senior night

Så i tisdags var det somsagt senior night för volleyboll och här får ni lite bilder:
1. Jag och mina värdföräldrar 2.jag, taryn och ellie med våra föräldrar, den här var även med i tidningen 3.innan vi gick ut och skulle möta våra föräldrar 4. En liten grej jag fick med bild och allt. En såndär fast 10 ggr större satt även vid skol planen...


Glee

Sitter just nu och tittar på glee med hela familjen utan männen (bara jag, host mom, grace och eve), vi tittar på avsnittet där Han som dog I somras dör. Idag hade jag min sista volleyboll träning någonsin... Och imorgon har jag min sista match. <|>

idag var jag ledig hela dagen från skolan, en väldigt behövlig ledigeht må jag säga! jag och grace satt och pysslade med vår matte läxa (man skulle göra en planch) hela dagen typ, sedan var det träning på kvällen. Graces pojkvän körde även över en ekorre idag. så vi körde förbi och tittade på den efter träningen och usch det var liksom inälvor utanför, fy!
imorgon är det skola igen, men på kvällen kommer det att vara senior night för volleybollen. och det kommer även vara matcher och jag måste spela i varsity sa coachen (alltså det bästa laget) och jag vill verkligen inte det! usch är hur nervös som helst! men men, sedan händer det fler grejer på kvällen. sedan på onsdag är det min sista volleyboll träning någonsin, och på torsdag är det min sista volleyboll match någonsin... lite sad. sedan har jag typ två veckor ledigt sen börjar basket.
på fredag är jag ledig igen (himla skönt!). Men nu måste jag sova hej!
och frågestunden är fortfarande igång så fråga bara på!

california

kan knappt vänta till julen då jag ska åka med min family till california! vi ska fira jul hos deras släkting som bor i malibu, sedan ska vi bara åka runt och göra saker. vi ska bl.a. till universal studios, dom var där förra gången dom var i californa och sa att det var 1000x bättre än disney world, sedan ville min host dad till hollywood, sedan började jag och min host mom prata om sånahär star tour där man åker runt och ser på kändisars hus (haha sjukt jag vet), men hon blev i alla fall as taggad på det så det ska vi också göra. Sen ska vi någ göra 100 grejer till. Jag vill inte längta eftersom när det kommer så har halva mitt år gått men jag längtar ändå så mycket! aaaahh jobbigt det där.
 
 

frågestund

så jag hade fått frågan om jag kunde ha en frågestund, och ja det skulle väll sitta fint nu när jag varit här ett tag. Ni kan fråga vad som helst om mitt liv här borta. tänkte att jag skulle svara på dem i ett videoinlägg senare! så fråga bara på!
 

ny instagram

okej nu är det så att det omöjliga har hänt... jag kan inte komma in på min tovenatorusversion instagram!!!!!!! aaaahh! så jag har skapat en ny tovenatorintheus, det är endast folk som jag vet som får följa om jag nu skulle ha någon okänd läsare.

paket

fick ju som sagt ett paket, och litet var det inte direkt...
 
fick ton av godis, min älskade skinnjacka, basket shorts till basketen och presenter som jag ska ge till min värdfamilj. Och pappa det var hur lätt som helst att se att du hade köpt godiset eftersom det var de tröttaste godiset jag sett på länge och endast 50% är ätbart...
 
 
 
 

Den här veckan

-har jag fått reda på att en tjej som ibland satt med oss på lunchen är gravid ( hon är 17)
-har jag hållt (hållit?) en presentation om Sverige för pensionärer
-har jag spelat en himla massa volleyboll
-har jag pratat på radion här
-har jag åkt till scott city och sett en footballs match
-ska jag till Denver och shoppa
-har jag fått ett paket från sverige (ja pappa det kom igår) så himla glömsk

glömde bort att vi hade late start idag så kunde ha sovit en halvtimme till...
ligger i sängen och lyssnar på musik just nu. och ja det är one direction örngottet i bakrunden :) Nu ska jag äta frukost hejsvejs!

Livet rullar på

Ville bara säga att livet rullar på här på andra sidan Atlanten. Trivs så himlans bra i den nya familjen, och det känns som att nu efter jag har bytt så vill alla lära känna mig och prata med mig. Jag tror det beror på att det innan syntes att jag mådde dåligt när jag bodde hos den andra familjen och då vågade inte lika många prata med mig. Volleybollen flyter på och idag gjorde jag min första block på match!  Imorgon ska jag ha en presentation om Sverige för en grupp college tjejer (vadå nervös?), sen på fredag ska jag och Paulina prata på radion goodland high school och om vårat år typ. Ska bli kul. 

Enligt min tid så fyller Cattin fortfarande år, så ett stort grattis till dig!!! Bara ett år kvar nu, tur att jag kan vara med att fira dig då!
Min übersöta värdsyster gjorde en present till mig! Hon gjorde allt själv :,) 
Igår och idag

Igår kväll så såg vi på bio, jag och grace åkte dit och där så mötte vi brook(graces "pojkvän", dom dejtar bara nu) sedan kom faith med hennes pojkvän kolt... Ja man kan lugnt säga att jag var 5e hjulet, när dom satt där och höll handen... Jag hatar ju som sagt skräck filmer och satt och skrek hela den här, haha! Efter det skulle grace hänga lite med brook så hon körde hem mig. Alltså ni skulle sett när vi körde hem, båda satt med huvet framme vid fönsterrutan för att det kändes som någon skulle ta tag i våra nackar. Sen skrämde grace livet ur mig och låtsades att hon hade en demon inom sig... Fyfan! Var tvungen att sova själv eftersom grace skulle vara med brook och jag ville sova. 
Söndagen började med att jag vaknade och skypeade lite med pappa. Sedan åt vi frukost (scrambled eggs med bacon😍) min familj här är ganska rolig, vi har bacon som man sätter in i micron i 28 sekunder sedan är dom klara. Smakar precis som vanliga bacon faktiskt, haha Amerika... Sedan åkte vi till kyrkan, efter kyrkan var det lunch på ett jättebra ställe. Är just nu hemma och pluggar lite till mitt nutrition and Wellness prov. Min host mom sitter och skriker åt en footballs match på tvn haha! Dom är stora broncos fan (Denvers lag), och dom spelar Dallas tror jag. I alla fall ikväll ska jag nog skypea lite med Anna. Sen imorgon är det skola igen... Usch. Sedan efter denna veckan är volleyboll säsongen över och har då typ 2 veckor ledigt sedan börjar basket. Nu ska jag plugga vidare hej med er.
inlägget som jag skulle publicera här om dagen

okej så tänkte försöka skriva om inlägget nu som jag försökte skriva innan. Så ungefär 1000 saker har hänt under senatse veckan. jag fick veta förra helgen att jag antingen skulle flytta på måndagen eller på fredagen. sedan på måndag förmiddag smsar min samordnare mig här och säger att jag kan byta idag, och att jag skulle försöka vara hos dom vid 7 (min träning slutar 6), så direkt efter träningen packade jag ihop allt jag ägde hos den andra familjen och dom skjutsade över mig till den nya familjen. Hade middag med den nya familjen och allt kändes hur bra som helst. familjen jag bor hos nu är verkligen jätte bra. lite lik min familj där hemma på något sätt. Men i alla fall familjen består utav dad (bryce, kallas ibland bruce efter hajen i hitta nemo), mom (jessica), grace (hon är född 97), eve (som jag har för mig hon sa att hon var 7), och henri (som jag tror är 11).
de flesta som bor här är republikaner och i stort sätt hatar obama, fast ett undantag är min familj som älskar obama. himla skönt faktiskt eftersom jag gillar honom också. alla i familjen älskar också att shoppa (vilket äger). Dom är katoliker och går till kyrkan söndagar och onsdagar. Dom sa att det var helt upp till mig om jag ville följa med och gå till kyrkan. så jag gick i onsdags och det var inte så pjåkigt alltså, helt okej faktiskt.
 
nu är det nog middag snart och är huuuunnnnggrrig. sedan ikväll kanske jag och några tjejer från skolan inkl. grace gå och se en skräck film på bio. beror på när grace kommer hem från volleybollen. och ni som känner mig vet att jag hatar skräckfilmer, men som tur är gör grace det också så vi ska sova tillsammans då!
 
nu måste jag gå hejsvejs!
och juste btw vi vann 4/6 volleyboll matcher.
 

Volleyball

Har volleyball hela dagen idag I colby(våra rivaler) idag. Klockan 6.30 går bussen från skolan. Sitter bredvid Lindsay igen och så ska Kelsey sitta framför så det kommer nog bli kul. Nu måste jag gå hej!

 


Aaaaahhhh!!!!

Gjorde ett jätte långt inlägg igår kväll men märkte nu att det inte publicerades :(

Sorry sorry

Har inte bloggat på ett antal dagar nu... Men har typ 100000 grejer att berätta. Men kan börja med att säga att jag äntligen fått byta familj. Och den är helt underbar. Tror helt ärligt inte att jag Kunde komma till en bättre familj. Men ska förklara allt imorgon (om jag har tid). Kommer nog inte ha tid idag eftersom jag har träning och sedan ska jag till kyrkan (youth group), min familj går dit på onsdagar men dom sa att jag absolut inte behöver gå och att det är helt upp till mig om jag vill följa med. Tänkte att jag skulle följa med idag och se hur det är. Vet att det är ganska många tjejer i mitt volleyboll lag som går dit. Aja får se hur det är.
Nu ringer the Bell om 6 minuter got to go.

RSS 2.0