Prom

Om ca. 2 veckor har jag prom. Prom är väldigt seriöst här och folk börjar fixa för prom kanske ett år innan själva prom (dvs köper klänning osv). Under spring break blev jag både frågad till prom och kirrade klänning. Ska gå med en bra kompis sedan ska vi ta bilder med Paulina och Hennes dejt. Har aldrig varit med om såhär mycket drama för en grej, och jag har gått runt och varit stressad hela tiden... Allt slutade inte riktigt som det skulle eller som jag hade hoppats det skulle haha, men det går nog bra. Jag är väldigt taggad på prom, men ingen är lika taggad som min vmamma haha.
Det kommer tas otroligt mycket bilder under den här kvällen. Först ska vi ta bilder, sedan äter man med alla som ska till prom. Sedan är det promenade och själva promen tror jag. Efter prom tror jag att jag ska hänga med kompisar. Jag kommer lägga upp alla bilder här sen. 
Här är min prom klänning, och jag har redan köpt den så är inte direkt intresserad av er åsikt om ni inte gillar den.Honestly

Ärligt talat så har jag panik just nu. Det är ca 90 dagar tills jag kommer hem och även fast jag saknar min familj och vänner sååååååå jääätttteee mycket så har jag ingen lust att åka hem. Mitt liv är just nu perfekt och jag är inte redo att lämna. Så fort jag tänker på att lämna det här så får jag en konstig känsla i magen och mina ögon blir tårfyllda. Vill inte tänka på att lämna min värdfamilj eller mina vänner här, och värst av allt kommer nog vara att lämna min värdsyster. Tanken att om en månad kommer det vara sista dagen för mig i den här skolan, sista dagen i high school för hela mitt liv får mig att vilja sova i skolan haha. Nej men skolan är liksom den platsen jag har spenderat mycket tid i, och även fast jag inte gillar att gå upp tidigt och gå till skolan och få läxor osv så har jag så många minnen från den här skolan. Jag har raderat min countdown tills jag kommer hem på min telefon för att jag blir bara stressad av den. Skulle tro att detta är en normal känsla som de flesta utbytesstudenter har, men den är inte kul. Jag vet att det kommer vara skönt att komma hem och träffa alla men jag är mer rädd för dagen jag ska lämna det här än vad jag var när jag skulle lämna Sverige. Ta inte detta som jag inte vill komma hem alls, jag är jätte taggad på att komma hem och träffa alla osv men jag är absolut inte redo. För mycket tankar i mitt huvud just nu. Och jag vill bara njuta de sista dagarna jag har kvar. 


Mexico var för bra

Mexico var helt underbart! Vi bodde på ett hotell som låg på stranden. Efter andra dagen kom det runt 10 killar från ohio som var på deras senior trip... Jag och grace sprang runt och spionerade på dem haha så pinsamt!! Men ja tillslut kom de fram och pratade med oss och vi hängde med dem resten av dagarna. Dem var jätte sköna och jag har typ aldrig skrattat så mycket jag gjorde då. Tog nästan inga bilder men här är de få jag hittade
Jag grace och Nolan supportar k-state på deras viktiga basket match, tyvärr förlorade dem...
Åt på en restaurang där dem satte slyly är vid en, jag fick single and looking haha...


Jag och grace råkade matcha en dag, vi såg väldigt dumma ut.

Jag och grace kändes att vi behövde lite motion så vi gick en väldigt lång promenad på stranden och såg massa konstiga döda fiskar bla den där👆

Märker man att jag är två år äldre än henne när det är jag som leker i sanden..

Instagram

Fick en fråga vad jag heter på Instagram. Jag heter tovevernberg på Instagram och jag Updaterar ganska ofta där, definitivt mer än här.


Boston->hem->Denver->Mexico


Boston var najs! 
Nu bär det av till Denver för prom dress shopping (endast en månad kvar!!!) och sedan imorgon drar vi till Mexico!!! 

Svar på frågor


Svar: 
Om du känner en familj här I USA så kan du välja den, men det är en liten annan process då. Men jag valde inte familj. 
Det beror på från orginisation till organisation, jag fick välja mellan 5 stora flygplatser och så kunde jag komma I staterna runt dem. men jag vet att med explorious så kan du betala extra för att komma I en speciellt stat. 

Det vanligaste är att åka över ett skolår, men man kan också åka över ett halvår.

Ja och nej, vissa saker är som I filmer typ på skol matcher och danser men det är långt från allt som är som I filmer.

I min skola är inte cheerleaders de populäraste, fotbolls killarna kanske är de populäraste skulle jag säga.

Jag har sett röda muggar överallt, det är inga typiska fest muggar, men det är de vanligaste muggarna här och därför tror jag att alla I Sverige som bara sett dem på film på fester har fått för sig att de endast är för fester.

Cirka 99,9% av mina vänner här har bil, den enda som inte har bil är typ Paulina (som också är utbytesstudent). Och ja dem skjutsar mig ganska så ofta.

I sverige tror jag att jag hade ett C, och engelskan var aldrig ett stort problem. Kanske lite svårt inland att formulera sig I början men det går över snabbt. Nu förstår jag engelska lika bra som svenska och när jag pratade med en svensk var jag tvungen att tänka lite innan om den pratade engelska eller svenska för att det var svårt att höra skillnad. Ja du skulle lätt klara det!
Det är typ bara första månaden som är lite svår, men sedan flyter det på hur lätt som helst. 

alisa's butterflies

Det finns en tjej i colby (30 min bort, närmsta staden) som jag fick veta har jätte svår hjärncancer, jag såg henne när jag var där och spelade basket, men jag märkte knappt att det var hon för hon såg helt normal ut. usch det var så hemskt att se henne vara så glad och veta att hon skulle dö snart. i alla fall så har hon en bucket list, dvs en lista med saker som hon vill göra innan hon dör (hon är döende och har ingen aning om hur länge till hon kommer leva). varje match har dem i alla fall haft en burk där man kan donera pengar till henne så hon kan göra alla de här grejerna på hennes lista då, jag donerade typ sammanlagt 20 dollar tror jag. en av grejerna hon har gjort är till exempel att testa alla cheesecakes på cheesecake factory. en annan grej som var på hennes lista var att få en puss av chaning tatum, och nu är det så att självaste jävla fucking chaning tatum har gjort en video till henne, hur jävla coolt är inte det?! usch jag började gråta när jag såg videon imorse för att jag var så glad för henne. försökte få in videon här men det var lite komplicerat, så gå in på facebook och sök på alisa's butterflies och där är den.
här är en bild på henne
 

Twitter account

Min updatering här suger lite just nu för att Blogga är det tråkigaste som finns. Ska svara på några frågor jag fått idag och sedan imorgon bär det av till Boston. Men följ mig på twitter istället om ni vill ha mer updatering! Updaterar typ varje dag där!
@tove_vernberghelgen

fredag natt sov jag över hos paulina, vi steg upp kl.4 för att sätta oss i en bil med några andra utbytisar och några i afs klubben. Vi hade 4 timmars bilresa mot en stad där vi skulle ha en så kallad "lock-in". Det var vi och typ 50 andra utbytesstudenter och amerikanare som skulle dit. jag hade ganska höga förväntningar på det här, och det började ganska kul. vi var på en föreläsning som var så himla bra! man fick ett papper som man skulle fylla i lite frågor, sedan räknade man ihop poängen och fick en färg som skulle representera ens personlighet. jag blev guld och paulina blå. och jag bara kände att när hon förklarade hur färgen guld beter sig/är/gillar att allt stämde så himla mycket, och sen när hon förklarade blå så stämmde liksom allt in på paulina. sen fick vi typ lära oss massor om det, det var skit coolt! sedan skulle vi typ göra aktiviteter till klockan två på natten, dem släppte in oss i ett college aktivitet hus eller nått, och man kunde typ spela alla sporter, klättra klätter vägg, spela tvspel osv. i alla fall så låg jag och paulina däckade klockan 12 på en soffa. fyfan vad jag var trött, alla vi från nordvästra kansas var hur trötta som helst, och vi gnällde hela tiden, och svor i typ varenda mening för att vi var så irriterade. sedan skulle vi sova i en jävla kyrka. nej fyfan, den här grejen var inte den roligaste jag varit med om... nu är jag svin trött och ska titta på modern family. bye

#1 burger

Efter att ha levt I amerika nu i 7 månader så har jag testat en heeeeel del hamburgar ställen. Och utbudet här är ganska så mycket större än Sverige. I alla fall min favorit restaurang för hamburgare är Freddy's. Vet inte om det bara Finns I Kansas eftersom det startade här, men om någongång har möjlighet att äta där gör det! Min favorit är California burger 😋 den har väldigt tunt kött och pommes fritesen är väldigt smala, Aaahhh det Är så gott Och sedan om du har mer plats I Magen har dem jätte goda "custards". Min favvo är dirt n worms😛


RSS 2.0